kvälls chill

Hej Raffe.
Kvälls chill och känner mig lite seg.
Jag gjorde ju en vitlöksdipp till i kväll.
Det är ju alltid gott å dippa. Till en början var det gott. Men sen blev det för mycket. jag hade antagligen för mycket vitlök i. Så nu kommer jag lukta som en turk i morgon haha.
Jag gjorde ju dippen på turkisk yogurt med endast 3,5% fett, fem vitlöksklyftor, örtsalt och peppar och lite vitlökspulver. Hade jag tagit tre klyftor så hade det blivit bättre. Men det vet jag till nästa gång.
I morgon blir det långpromenad med stavar. Det ska bli superskönt. Skulle va kul med sällis någon gång.
Nu ska jag kolla vidare på filmen Jägarna.
Hörs i morrn.
Natti natti å pöss

Gratängen lyckad.

Hej Raffe.
Den Go.middagen jag gör är spetskål & vitkåls gratäng med ugnstekta kycklinglår.
Gratängen lyckad :)
Den ser jättegod ut. Väntar nu på kycklingen i ugnen. Sen ska det avnjutas.
Gratängen innehåller spetskål, vitkål, vitlök och gul lök. Kryddad med vitpeppar, örtsalt och kycklingfond och honung.
 
Jag stekte vitkål och spetskål och löken tills den blev halvmjuk sen kryddade. Sen slog jag på matlagningsgrädde och fond och lät koka på svag värme i 5 - 8 min. Under tiden så smörjde jag en ugnsfast form och sedan pruttade jag i allt i formen och la sedan på lite ost och sedan in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Enkelt och gott :)
 
Skulle säkert vara gott med blomkål också eller broccoli. Men det får jag testa någon annan gång.
Nu ska jag fortsätta med maten.
Hörs!

Lördag.

Hej Raffe.
Lördag idag och sovit som en kråka. Fick ta tramadol igår kväll för jag hade så ont. Och den jäkla tabletten gör ju så inte jag kan sova ordentligt. Så jag vaknade ganska tidigt. Så jag sparkade igång med akvariefixet direkt på morgonen. och nu är jag klar och klockan e 12 nu. Så det tar sin tid.
Bella har ju fixat en ny bokhylla till sitt rum så jag fick tillbaka min tredje bokhyllesektion och den är komplett nu. Det blev jättebra.
Mitt i allt när jag rensade så hittade jag ett pkt med clerblue graviditetstest. Asså Den låg i en tom kartong. Och jag minns för några år sen då jag hade flickvän så letade vi efter den. Så ordspråket som lyder "Det som göms i snö, kommer fram i tö" stämmer haha
Asså. Jag hade gjort en bra "To-Do lista" för i dag. Men jag känner att jag inte har någon ork att följa den. Det här med akvariet tog på krafterna. Så nu blir det att ta det lugnt. Ska planera en god middag och bara koppla av. så fixar jag "To-Do listan" i morgon.
Jag har färska kycklinglår. Så jag ska göra något gott med det.
Lite film nu.
Ha det!

Äntligen fredag.

Hej Raffe.
Äntligen fredag och det var en skön timmes gym efter jobbet.
Efter gymmet så åkte jag och handlade. Å jösses vad folk det var på affären. Rena kaoset. Men jag fyndade massor av grejer.
Till middag i dag har jag gått å suktat på rotfrukter i ugnen och stekt fläskkarré. Så det blir det. Asså det luktar så gott här hemma nu när rotfrukterna är i ugnen.
Bellan har åkt till Eskilstuna med sin kompis i dag och blir borta hela helgen. Så nu är det BF :)
Nackdelen är att det blir så jädrans ensamt. Men man får väl lära sig.
 
Jag hade ingen ork att åka till torvalla simhall i dag och kolla årskort. Jag får göra det någon annan dag också.
Jag måste köpa in mig på ett par nya badbyxor. För dom jag har är inte bra om jag ska motionsimma. Och ett par speedos är kanske för mycket. Så jag måste hitta ett par mitt i mellan. Det bästa bore väl en baddräkt. För då ser man inte så mycket av magen haha. Men dom kanske inte tillåter män i baddräkt på simhallen :D
 
Nu ska jag gå och färdigställa maten och sen avnjuta den.
Ha det gott alla och ha en jättemysig fredag kväll.
Kom ihåg att bjuda på ett leende i dag. För alltid retar det någon :)
 Kjam 
 

Snart helg igen.

Hej Raffe.
Snart helg igen och det får man inte för mycket av.
Idag har det varit ännu mer på jobbet och jag har fått en del gjort idag. Det kom in nytt folk idag. Man känner sig som en utböling på jobbet nu. För det är 95% mörknyansierade som dom anställer. Och det är sjukt mycket bemanningsföretag. Undra vad det är på väg åt för håll.
 
Idag var jag var jag till sjukgymnasten också och fick akupunktur. Både i nacken och ryggen.
Jag kände mig som en voodoo docka när jag låg där. Ska dit på måndag igen.
I morgon är det gym som gäller. Det ska bli jätteskönt. Sen om jag får tid och ork så ska jag åka till Torvalla badhus. Jag ska kolla upp vad ett årskort kostar där. För jag ska börja simma ett par dagar i veckan tänkte jag.
Ska försöka hitta någon som vill följa med. För det är roligare om man är två. Hittar jag ingen så får jag göra det också ensam.
 
Pannkaka blidde det till middag i dag. och jädrans vad gottit det var.
Det blidde kvar lite så jag kan värma på till lunch i helgen.
I helgen blir jag ensam också. För Bella ska till Eskilstuna med sin kompis. Men jag har häcken full med sysslor. Så det går ingen nöd på mig :)
 
Nu ska jag duscha och sen mysa lite vid tv:n.
Ha det!

Lillördag.

Hej Raffe.
Lillördag idag och halva arbetsveckan är gjord :)
Den här dagen har gått sjukt sakta. Men nu är jag hemma och jag har precis kastat in kycklingen i ugnen.
Det blir kyckling med ris och så gjorde jag en god kall currysås till.
Den innehåller turkisk yogurt (2,5%), chili, lite lätt majonnäs, dijonsenap, örtsalt, och grovmalen svartpeppar.
Kanske inte den smalaste såsen. Men den smakar grymt gott.
 
Jag har gått i tankarna ett tag och sadla om i livet. Skaffa mig en utbildning och ett annat jobb. Men det känns så långt dit. Men samtidigt inte. Jag måste bara våga. Sälja allt jag har och göra mig skuldfri och sätta mig i en liten hyresrätt någonstans och plugga och åter plugga.
Det betyder inget arbete kvar, inga skulder och ett nytt liv och framför allt ett bättre liv för min hälsa.
Jag skulle vilja ha en barnskötarutbildning och sen bygga på den.
Men jag måste smaka på karamellen mer.
Nu ska jag fortsätta med maten.
Ha det gott.
Pöss
 
 

Trött som fan.

Hej Raffe.
E trött som en gnu idag. Det är så här sjukt overkligt mycket på jobbet nu. Å på det så har jag sån värk i kroppen. Om inte nog med det så var jag på gymmet efter jobbet och körde en timme och sen hem å handla.
Till middag blev det inte som jag hade planerat. Men nästan :)
Till middag blev det potatis och rotfrukter i ugnen och stekt biff till det och rödvinssås. Och jag måste medge att det var sjukt gott. Och idag använde jag inget smör alls utan bara olivolja.
Ska snart göra en bär-smoothies.
Det fyller på lite energi i kroppen och så är det så gott och så nyttigt.
 
Idag fick jag hem min akvarie dammsugare från wish också. Så i helgen ska jag fixa till akvariet.
Fiskbäbisarna har blivit stora nu. Dom är lite över en centimeter. Dom växer så det knakar. Måste åka och köpa en sån där sugfisk också som suger på akvarie rutorna. Dom är duktiga på att hålla rent.
 
I morgon blir det att kuta iväg till kuratorn igen och då får vi se vad vi kommer fram till.
Asså. Det händer alltid något i mitt liv. När man sätter sig och tänker efter varför det gör det så har jag inget svar på det. Det bara blir så.
Jag måste bli bättre på att göra något kul ibland som inte blir som ett måste. Men frågan är hur jag ska få tiden till att räcka till.
Nu ska jag kolla på tv och ta en frukt.
Ha det.
Pyss
 

En helt vanlig jävla måndag.

Hej Raffe.
Måndag i dag och sjukt mycket på jobbet.
I dag var jag till sjukgymnasten igen och fick akupunktur för fjärde gången. Vet inte om det gör så mycket nytta. Men man bör göra ca 5 gånger för att få en bra utvärdering.
 
Efter sjukgymnasten var jag till massagen och det var skönt. Sen hem å fixa middagen. Vi skulle äta salladstallrik med lax. Men så blev det inte det blev salladstallrik med räkor och en majskolv.
På tallriken la jag isbergssallad, purjolök, gurka, tomat, röd paprika, sugarsnaps, rödlök, majs, ägg, rödbeta, mager ost och hand skalade räkor. Det ser mer ut på tallriken än vad det är. Jag har lagt det så att det ser mycket ut.
Men om ärligheten ska fram så är jag fortfarande skithungrig. Men det är bara för att min magsäck är uttöjd och är van med att få i sig massor av mat. Vi får se när magen börjar anpassa sig.
Efter det här blogginlägget ska jag leta recept som är billiga, nyttiga, lyxiga och goda. Det kan ju inte vara så svårt att leta fram något sådant.
Kroppen ropar efter kött av något slag.
Jag funderar på en köttbit i morgon på en bädd av stekt zucchini, purjolök och röd paprika. Och naturligtvis så steker jag det i olivolja. Och sen ska jag komma på någon god smal sås till.
Nä nu ska jag sluta snacka mat. Jag håller på att hungra ihjäl snart haha.
 
Ha det alla filurer.
Kjam
 

Söndag.

Hej Raffe.
Skön sovmorgon i dag. Idag har det varit skapligt väder så jag åkte ut på sjön i dag och fiskade.
Jag var förbi landet också och fixade lite. Tömde toan och plockade undan utemöblerna och tog hem maten. Så nu är det inte så mycket som ska fixas inför vintern.
Jag kommer att ta upp båten rätt tidigt i år. Eventuellt blir det slutet av nästa månad eller början på november. För jag har spått att första snön kommer i början på november och det kommer bli en jävla vinter. Vi får se om jag har rätt :)
Igår var det filmmyskväll med Bella och hennes kompis. Och det kuliga var att vi inte hade något godis alls. Vi dippade grönsaker till kvällsmyset. Det var jättemysigt och grönsaker kan man äta hur mycket som helst nästan.
Dagens middag bestod av ostsmörgås och köttsoppa. Det var rätt gott.
I morgon blir det salladstallrik med lax.

Nu lite mer hälsa.

Gym tre dagar i veckan varav ett gymtillfälle är ca en timme. Det blir ca 3 timmar i veckan på gym. Sen blir det spåret eller en annan sträcka på minst 7 km med stavar en dag i veckan + den milen jag går på jobbet. Nu börjar det ge lite resultat efter ett tag.

Förr vägde jag 129 kg och hade ett midjemått på ca 122. Jag har stått still länge nu utan resultat. Men nu i dag väger jag 120 och har ett midjemått på 112.
Jag har jobbat mycket för det här och än har jag inte nått mitt mål som jag vill nå. Men jag är på god väg känner jag. Jag har kört rätt hårt tycker jag och jag kommer att köra hårdare. Hoppet är det sista som sviker.

Jag ska sätta fart med disk och så nu. Sen dusch och tv häng.
ha det alla där ute.
Pöss


Lördag.

Hej Raffe.
Lördag i dag och skitväder. Det är motsatsen till vad dom har lovat. Jag hade planerat att åka ut på landet idag men det kanske blir av i morgon istället.
Den där bruttan jag hade träffat på HP var något speciellt. Men det är historia nu...
Så nu talar vi inte mer om det.
 
Idag vette sjutton vad jag ska göra när det inte blir landet. Jag funderar på att gå till garaget och snida lite i trä. För jag har köpt nya verktyg från wish och jag måste ju testa dom. Eller så ska jag fortsätta bygga lite på min hemsida.
 
Fick reda på i veckan att årets julbord är inställt på jobbet. Vi har fått julbord på jobbet varje år. Men nu i år dras det in. Bara för att det ska sparas pengar sägs det. Det är höjden av snålhet. Trodde aldrig att dom skulle sjunka så djupt. Det är ett bevis på att det stället är ett sjunkande skepp.
 
Själv har jag och Bella bokat julbord den 23:dje december med Viking Line. Det kommer att bli nice.
I går var Bella och jag till Haninge och handlade lite kläder till henne. Sen avslutade på vi asiatisk restaurang.
Nu ska jag klä på mig göra något kul.
Ha det. Kjam

Söndag.

Hej Raffe.
Asså. Jag förstår mig inte på mig själv. Det här med kärlek är inte lätt..
Den tjej jag hade fått kontakt med på HP vill att vi ska ses snart. Jag vill också. Men jag vågar inte. Det känns som jag inte är redo och jag blir skraj som fan. Jag skrev till henne ikväll om det hur jag kände. Så vi får se hur hon tar det.
Vi har lixom inte känt varandra en vecka ens. Och hon kommer från andra sidan jordklotet.
Min manliga intuition säger mig starkt att vänta och skynda långsamt.
Min intuition brukar vara rätt.
 
I går var Bella och jag in till stan och gick på bio. Vi såg på Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Den var så bra. Nu börjar vi gå in i höstens månader och vi ska börja gå på bio igen. Det gjorde vi förra hösten och vintern. Det gjorde den mörka perioden så mycket lättare att stå ut med.
Men den här hösten och vintern ser jag verkligen fram emot av någon konstig anledning. Jag har inte känt så här tidigare.
 
I dag blidde det lite sovmorgon. Sen blev det skogen nästan hela dagen. Jag skulle plocka svamp men det blev inte så mycket svampplockning utan jag hittade lingon och jag plockade det istället.
Efter det så åkte jag hem och kokade lingonsylt för första gången.
 
Jag måste säga att jag är grymt imponerad över resultatet för att va första gången.
I går när vi var in till stan så handlade jag körsbär på Hötorget. och i dag så pillade jag ut kärnan ur dom och la dom i sprit och socker så det blir körsbärslikör.
Nu ska dom ligga i spriten i några månader för att sedan silas och tappas upp på flaska.
Jag tänkte faktiskt låta dom ligga till julen så ska jag provsmaka då :)
Blir det bra resultat så kommer jag att göra det flera gånger.
 
I morgon är det ny arbetsdag. Och ny träff hos sjukgymnasten. I morgon blir det akupunktur i nacken igen. Förra gången så kände jag mig så konstig efteråt. Så vi får se hur jag känner mig i morgon eftermiddag.
Nu ska jag sätta mig och kolla på tv innan jag ska nanna.
Ha det gott alla Pöss.
 

Lillördag.

Hej Raffe.
Jag trodde aldrig att jag skulle bli kär igen.
Men nu har jag träffat en som jag inte kan sluta tänka på.
Jag har ju hört att det alltid finns en kärlek till varje människa. Jag har hittat min nu i alla fall.
Vi får se när vi ska ses :)
 
Idag blev det nyttomiddag.
Grönsakstallrik med kallrökt lax. Det var så otroligt gott.
Bella hade sin kompis här så hon stannade över middagen.
 
Sen jag blev deltidssjukskriven så har jag tränat 3 dagar i veckan på gymmet och sen en dag i veckan går jag ca 8 km med stavar. Å nu har jag börjat ta mindre tallrikar med mat och tar bara en gång.
Det ska va fan om inte jag går ner i vikt nu.
Många säger att det är en åldersnoja. Men jag är så rädd att sticka ut från mängden tror jag. Att ingen ska tycka om mig för den jag är. Eller jag vet inte.
Jag försöker tänka på att jag är nöjd med mig själv så får alla andra acceptera mig eller inte. Jag är ju inte mer än människa.
 
Nu ska jag duscha och sen sova.
Natti natti.

Trött måndag.

Hej Raffe.
Trött som fan i dag och ont i hela kroppen.
Snart är det middag. Det blir lasagne och sallad. Var till psykologen i dag och jag vet inte vad jag skall säga. Om folk bara fatta att jag har ont i kroppen och inte i psyket. I morgon blir det träff med läkaren. Å det ska bli intressant å se vad han kommer fram till.
Jag försöker vara positiv. Men när man har ont som fan i kroppen så vet jag inte hur positiv man kan vara. En sak är jag väldigt säker på är att varken inte sitter i huvudet som vissa tror att det gör.
 
Men nu ska jag gå och färdigställa middagen. Sen blir det soffhäng resten av kvällen.
Ha det alla goa varelser där ute!
Pöss

Lördag.

Hej Raffe.
Lördag och känner mig lite ensam. Bella är i Strängnäs med sin kompis.
Jag hade planerat att åka ut på landet i dag. Men det har bokstavligen varit "Va hemma och städa" väder. Och det är vad jag har gjort i dag. Jag har tvättat, städat jättenoga och nu är det jättefint här hemma.
 
I morgon blir det väl inte så många knop heller förutom i morgon kväll. För då ska vi över till syrran och fira henne. Hon fyllde år i går och ville bjuda på fika på söndag. För dom drog ut på landet.
 
Nu har Bellan och jag skaffat akvarium och fiskar och fiskarna har fått bäbisar.

Här ovan kan man skymta en bäbis.

Här ovan är en neontetra.
Här ovan är mamma Guppy

Här ovan är pappa Guppy

Här ovan är mamma Guppy igen.

Här ovan kan man skymta en bäbis till.

Här ovan och nedan kan man skymta ännu mer bäbisar
Jag har ju haft fiskar en stor del av livet. Men nu har gnistan tänts för akvarier igen.
Vi har pratat om att skaffa fler akvarier.
 
Jag har ju börjat handla på Wish också. Det är rätt kul. Inte så farligt dyrt heller och ibland kan man fynda riktigt bra grejer å kul grejor.
 
Nu ska jag ta mig en dusch och sen kolla på tv. Ha det bäst alla.
PöZzz
 
 
 

RSS 2.0