Julafton.

Hej Raffe.
God jul på er alla bloggläsare.
I dag har Bella och jag och firat julafton hos Laijla och Christer.
I går hade vi lilla julafton här hemma. Det var lika mysigt som självaste julafton. Det var som en julafton. Bara det att vi kör som tradition den 23:e dec. och vi sitter och äter till Kalle och hans vänner. För vi har det inspelat.
När vi är hos syrran så blir inte det av. För dom är inte intresserade av det. Därför har vi lilla julafton här hemma.
 
Soffan har kommit och det är så otroligt underbart skönt.
Det kommer att bli många underbara tv kvällar där. Man sitter som en gud i soffan :D
I morgon ska Bella och jag in till stora staden och handla på mellandagsrean och hitta på en massa annat kul. Det skall bli najs att göra något inne i stan för en gång skull.
I dag blidde jag vän med min storebror igen efter ett långt uppehåll. Det låter lite knasigt. Men så är det. Vi ska eventuellt fira nyår tillsammans och det är kul. Det har hänt så mycket i dag att jag är alldeles trött i hela skallen.
Rätt ont i ryggen nu också. Så det blir lite moffe å gå lägga sig så jag orkar med stan i morrn.
Men en än gång. God jul alla vänner.
Pussar och kramar

Fredagsmys.

Hej Raffe.
Fredagsmys i dag och äntligen fredag.
I morgon skall Bella och jag åka på dags kryssning med Eckerölinjen.
Vi ska äta gott julbord och koppla av och handla massa gott i taxfree.
Så det blir att gå upp tidigt i morgon, eftersom båten går kl 10.00. Det blir en god räkmacka på vägen dit som tradition och sen på tillbakavägen blir det julbordsbuffé. Det ska bli superkul.
 
Sen har det trillat in lite kosing också. Man skall ju ha lite tur också :-D
Så nu kan jag göra service på bilen. Köpa nya vinterdäck, beställa resa till sportlovet och jag funderar på att köpa mig en moppe :). Men vi får se när det gäller moppe. Men jag är bra sugen.
 
Bella och jag käkade sushi till middag idag. Den där sushi restaurangen i på Åbyplan är verkligen bra. Måste säga att dom är dom bästa. Rätt billigt också. Jättetrevlig. Ja, allt får bra betyg.
 
Jag vann i dag på jullotteriet på jobbet. En hel kasse med olika parfymer, smink, sällskapsspel, hudkrämer mm. Jag räknade ihop att det var värde på tusenlappar och lite till. Bella vart överlycklig som fick massa smink och krämer av olika slag. Sällskapsspelet skall vi testa att spela vid något tillfälle. Det verkar vara ett kul spel.
 
Det tråkiga i mitt liv nu är att jag börjar känna mig förkyld. Men eftersom det är så mycket som gjort mig glad idag så ser jag inte förkylning som en börda. För den här dagen har verkligen förändrat mitt liv jättemycket. Men vi får se när vi ska till Åland i morgon. Men jag får äta Alvedon och ta näsdroppar så fungerar den dagen också.
 
Nu ska jag lägga mig och kolla tile tv innan sängen.
Ha det gott alla vänner.
Pöss

En helt vanlig dag.

Hej Raffe.
Idag har det inte hänt så mycket. Jag har varit till gymmet å tränat i 1½ timme. Efter det så var jag å handlade lite. Så nu har jag fyllt på lite grejer som man bara måste ha i ett hem. Bland annat kryddor som hade tagit slut.
Asså. Det är ju skitdyrt med vissa kryddor. Jag skall odla jättemycket egna kryddor nästa sommar. Då blir det ekologiskt också. Så det ser jag fram emot.
 
Dagens smalmiddag i dag blev en kräft och lax tallrik.
Den innehåller jättemycket gott och nyttigt. Nedan kan du se vad jag hade på tallriken.
  • Avokado.
  • Broccoli.
  • Gröna ärtor.
  • Morötter.
  • Finstrimlad vitkål.
  • isbergssallad.
  • Majs.
  • Röd chili.
  • Rödlök.
  • Gurka.
  • Tomat.
  • Grön paprika.
  • Rödbetor.
  • 4 st små fetaostbitar.
  • ½ dl kräftstjärtar.
  • 2 Skivor kallrökt lax.
  • Ett kokt ägg.
 
  • Dryck till det är ett glas vatten. (Ett glas vatten före middagen också)
 
Det låter jättemycket. Men det ryms på EN tallrik och jag blidde mätt på det.
När man äter så här nyttig mat så blir man inte så där äckligt mätt så man bara vill gå lägga sig på soffan efter maten och sova en halvtimme. Så var det förr, innan jag började äta nyttigt.
Men nu efter maten så orkar man diska och fixa undan allt i köket för att sen ta kväller.
 
Jag har fått en förfrågan om Raffe. Vem är han osv.
Så här ligger det till. Det här är/var främst en dagboksblogg. Och när många skriver dagbok så börjar dom dagboken med "Hej dagboken. Idag har jag......". När jag börjar skriva så är det alltid trevligare å skriva "Hej Raffe". Det känns som jag öppnar upp en ny sida i min dagboksblogg.
Namnet Raffe är helt och hållet taget och det namnet på bloggen har hängt med ända sen jag startade denna blogg. Nu är det inte så mycket "egen" dagboksblogg längre eftersom fler och fler hittar hit och vill läsa om mitt liv. Och jag blir jätteglad att många vill läsa om mitt liv.
Här kan allt stå. Jag skriver det jag vill och många gånger har jag fått skit för. Men mitt svar är bara. "Ge fan i att läsa min dagboksblogg om du inte uppskattar det jag skriver".
Så nu har ni fått en förklaring till namnet Raffe.
 
Nu ska jag sätta mig vid tvn och njuta av en god apelsin.
Ha det gott alla varelser där ute!
Pysss
 

Installerad app

Nu har ja testat att laddad ner appen till bloggen.

Den verkar lite plottrig. Men det är väl en ovana.


Lucia.

Hej Raffe.
I dag är det Lucia och jag vill önska alla mina vänner och bekanta och så klart mina bloggläsare en trevlig lucia.

Var till doktorn en sådan under bar dag som den här dagen. Jag hade inget val. Det var den tiden jag fick när jag bokade. Jag bokade tiden genom sidan vårdguiden 1177 på nätet. Och det fungerade rätt smärtfritt.
Nu har jag lämnat flera rör med blod för att börja reda ut vad som är fel på mig. Jag har lämnat en hel uppsjö med prover och det har inte visat sig något konstigt. Jag vet ju att jag har artros. Men jag har ont i hela kroppen och det är inte reumatism och läkaren tror att det kan va artros i hela kroppen. Men det är lika bra att kolla med lite prover.
Asså jag kände mig som en nåldyna idag.
 
Det blide lite mys idag på dan. Det blev strömavbrott så alla blockljusen jag hade hemma åkte fram och det blev upptänt med ljus i hela lägenheten. Skitmånga gnällde på Facebook. Men inte jag. Jag mös verkligen i någon timme :D
Nu ska jag lägga mig och glo lite på tv innan jag somnar.
Ha det bäst alla!
Pözz
 

Smoothie-Time

Hej Raffe.
Smoothie-Time nu snart.
Bär är jättenyttigt och jättegott och jättelätt å göra och inte dyrt alls.
 
1 dl jordgubbar
1 dl hallon
1 dl blåbär
5 dl mjölk
1 msk flytande honung
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl havregryn om man vill ha den lite mättande.
 
Blanda allt med en stavmixer och tappa upp i stora glas och drick med sugrör.
 
I dag hörde jag av mig till direktmöbler också och hörde mig för vilken dag min soffa skulle levereras.
Då kläcker fanskapet ur sig att den lämnar fabriken v50. När jag köpte soffan så skulle den komma hem till mig v50. Så nu får jag vänta 1 -2 veckor till. Och med lite otur så får jag vänta ytligare. Jag blir så jävla trött. Jävla dumpucko.
 
Så ska du köpa några möbler så HANDLA INTE PÅ DIREKTMÖBLER I JORDBRO. Du får vänta hur länge som helst på dina grejer. Hade jag vetat om det här så hade jag fan inte köpt den soffan där.
Se you!
Pyss

Tredje advent.

Hej Raffe.
Tredje advent i dag och i dag åkte granen upp. Jättemysigt blev det.
Vi ska snart i väg till Laijla och Christer på adventsfika. Vi brukar göra det som tradition varje år att vi kommer hem till varandra på advent. Så förra och nästa advent kommer dom hit. Den första och tredje ska vi till dom. Det är en jättemysig tradition.
 
I torsdag på lunchen gick jag hem från jobbet för att jag hade överansträngt min pajade axel. Efter sprutan så kändes det bra. Men så tar man i för mycket och det blev överansträngt. Så jag tänkte att jag ska vara hemma några dagar så axeln får återhämta sig.
 
Viktnedgången går jättebra. jag är nere på 112,6 nu. Det går sakta men säkert.
jag håller på skapa en hälsosida på Haninge-Sajt. Där jag berättar om min viktminskning. Den är långt från färdig. Men kolla gärna så får ni se. Klarar jag att gå ner i vikt så klarar ni det (om ni behöver det).
 
Snart åker Isabella och jag iväg på en kryssning. Vi ska äta gott julbord och bara rå om varandra.
Efter det blir det att få ihop pengar till service på bilen. Efter det så blir det att dra åt snodden i penningpungen. För om vi ska åka utomlands 2017 så måste vi börja spara.
Vi hade planerat att åka till kanarieöarna på sportlovet. Men vi får se om det blir av.
 
Nu ska jag fixa här lite innan vi ska iväg på fika.
Ha det gott!
Pösselipöss

RSS 2.0